Olle om otäcke olyckan: ”Kunde gått riktigt illa”

Att livet inte bara är att ta för givet, att det kan ta slut snabbare än vi anar och om dess förgänglighet och skörhet, det vet vi alla innerst om.
Men vi är rätt duktiga på att försöka förtränga det.

Och kanske är det väl bra det. Kanske hade det inte fungerat annars.

En som hur som helst blev varse de små marginalerna i helgen var Åbyprofilen Olle Elfstrand. När han i lördags skulle ha en trevlig eftermiddag med travtittande och V75 hemma i Nossebro var istället olyckan framme. Olle tog en tur med sin fyrhjuling innan travet skulle igång – och välte helt sonika med den.
– Det gick lite för fort helt enkelt, och det var rätt stor dramatik måste jag nog säga. Jag fick dels en rejäl spricka vid tinnigen, dels en i huvudet, och det kunde verkligen gått riktigt illa, berättar en medtagen Olle (bilden nedan tillsammans med dottern Mimmi), fast ändå med gott mod, från sjukhuset i Alingsås där han ligger kvar för observation.

Olle Elfstrand och Mimmi

Huvudet är röntgat, läkarna har gjort grundliga kontroller, men varken funnit några inre blödningar eller något annat allvarligt.
– De säger att jag hade tur, och så var det nog, det var små marginaler. Nu säger läkarna att jag nog får åka hem i morgon, men jag är knappast tillbaka i någon fart att tala om den här veckan. Jag är trött och det känns onekligen vad man har varit med om. Det är också tufft för en sådan som jag som är van vara igång sju dagar i veckan, fortsätter 75-årige Olle, som har A-licens fortfarande och 18 hästar i träning.

Han missade därmed Elitloppet i söndags, men har sett det hela i efterhand.
– Nuncio var som vanligt fantastisk och det var kul att se. Elitloppet var tuffa grejer som vanligt, det får man säga, avslutar Olle.