Johnny Takter tar en paus

När jag i måndags träffade Johnny Takter på Lutfi Kolgjinis auktion i Våmb var det inte den Johnny jag är van att se. Han var inte den där eftertänksamme Johnny som ofta har något klokt att säga. Istället dämpad och återhållsam.

När jag frågade Johnny om han skulle åka till USA för att köra åt lillebror Jimmy Takter under storloppsdagarna på Meadowlands fick jag ett undvikande svar:

– Jag vet inte, har inte hört något från Jimmy om det.

Att Johnny inte var nöjd med sina resultat på sistone blev tydligt efter några minuters samtal. Han kände sig sliten, den riktiga kuskformen fanns inte där. Glädjen saknades, liksom lusten,

– Det går tungt för mig i loppen, jag presterar inte tillräckligt bra som kusk.

Efter tisdagens stortävlingar på hemmabanan Jägersro, där det blev en tredjeplats som bäst, lämnade Johnny återbud till flera tävlingar. Bland annat till dagens V75-omgång i Bollnäs.

I kväll kom beskedet från Johnny att han tar en paus. I ett öppet brev, via Kanal 75, skriver Johnny Takter:

”Det är många som frågar varför jag inte körde i Bollnäs i dag.
Det finns ett enkelt svar på den frågan – jag måste ta en paus från travet ett tag.
Sedan jag var 15 år har jag inte haft mer än en veckas sammanhängande semester. Det här är inget gnäll från min sida – jag har i många avseenden ett underbart liv och får syssla med det bästa jag vet.
Men just nu har den rätta motivationen försvunnit. Då kan jag inte prestera på den nivå som både mina uppdragsgivare och jag själv kräver. Därför tar jag en paus nu.
Jag hoppas givetvis att det ska bli en kort paus.
Men det får ta den tid det tar – att hitta tillbaka till glädjen i travet som för mig är en förutsättning för att göra bra insatser i sulkyn.”