Det blir en duell i Harpers

I rollistan är Daniel Redén uppsatt på några biroller i söndagens skådespel. Innan dagen är över kan han mycket väl ha fått överta huvudrollen. Jag blir nämligen inte särskilt förvånad om Redéns Call Me Keeper vinner Elitloppet.

Jo, jag vet att Nuncio är med.

Redan i lördagens V75-omgång kan förresten Daniel Redén få spela en av huvudrollerna. I så fall kanske överraskande för många. Men inte för mig. Jag har svårt att förstå att Whitehouse Express House (V75-5) är så lite streckad.

När jag sen läser Solvallas program känns det som sockervadd i munnen, där är han rankad nia.

  • Harper Hanovers, som avslutar omgången, är naturligtvis omgångens mest intressanta lopp med ett halvdussin starka hästar. För mig är det dock bara två hästar som gäller. Frågan är om Åke Lindbloms Savuear kan stå emot franske Bird Parker som imponerade så stort när han vann i den senaste starten i Caen på 1.11,2 över 2.480 meter. Att distansen den här gången är 600 meter längre gynnar bara sonen till Ready Cash.

I förmiddags ströks favoriten i den första avdelningen, Donna di Quattro. Det innebär att bara tre hästar kan vinna loppet: Roses Glory, Moving On och Windy Ways (Redén här också?).

Talassio är stor favorit i den andra avdelningen. Jodå, han var bra vid segern senast. Men streckad på över 40 procent är väl ändå att ta i. Här finns många som kan vinna och mest intressant är den finska gästen Wasa Warrior.

  • Next To None Sib vann två imponerande V75-seger under april. Det har gjort honom till ganska klar favorit i den tredje avdelningen. Syn, säger jag. Båda segrarna är tagna över kort distans. Den här gången handlar det om 2.140 meter. För mig är Al´s Winnermede den mest intressant.

Le Miracle är en väldigt fin fyraåring som med all rätt är favorit i den fjärde avdelningen. Så har vi då det där med bakspåret. Därmed försvåras uppgiften rätt så rejält och med tanke på Eldrick Bokos fina löphuvud är det inte säkert att Le Mirage slår den hur som helst. Sen är jag ganska förtjust i Copimade som kanske kan ställa till med en skräll igen.

  • Basic eller Angel Rain kan vara hela frågan i den femte avdelningen. I så fall fördel till Basic som har det bättre spår. Samtidigt tror jag att Angel Rain är en minst lika bra häst, så osvuret är bäst.

Singelstrecket:

Whitehouse Express (V75-6).

Skrällbuden:

Roses Glory (V75-1), 4 Salong (V75-2), 10 Al´s Winnermade (V75-3), 4 Copimade (V75-4), 3 Dark Chocolate (V75-5), 5 Usain Henna (V75-7).

LP