Berndt Lindstedts son gör succe som hästägare

Pappa Berndt Lindstedt var en av världens bästa och mest framgångsrika kuskar, med segrar i Elitloppet och Prix d´Amerique. Dessutom en mängd stora segrar i Nordamerika.

Nu kan den nyblivne 80-åringen Berndt njuta av sonen Kalle Lindstedts framgångar som hästägare. Igår vann Kalles femåring Bering i Cagnes-sur-Mer. Det var hästens tionde seger på 17 starter.

Bering äger Kalle Lindstedt tillsammans med sina kompisar Daniel OlenklintKarl Ahlberg och Christian Bönnelyche.

Efter tre raka galoppmissar vann Bering senast och tog igår sin andra raka seger. Han var då i ledning under större delen av loppet och vann lätt med Christophe Martens i sulkyn. Christophe tränar hästen tillsammans med sin broder Vincent Martens. Igår var förstapriset 12.600 euro och totalt har hästen tjänat cirka 750.000 kr.

Franskfödde Bering, med Sam Bourbon som pappa, inledde sin karriär hos Stefan Hultman där det blev två segrar på fem starter. I slutet av förra sommaren flyttades Bering till bröderna Martens. Där har Bering vunnit sju segrar, en i Belgien och sex i Frankrike. Det är faktiskt så att Bering inte har förlorat något felfritt lopp för Martens.

Mellanbilden: Pappa Berndt med Catharina Lundström och sonen Kalle.